Домашни почистващи препарати

1899
Домашни почистващи препарати

Които са евтини и не вредят на здравето ни

Животът по време на криза никак не е лек. Всичко, което може да олекоти семейния бюджет, е добре дошло. Затова ви предлагаме да замените купените препарати за почистване с домашни. Те са лесни за приготвяне, евтини и много ефикасни. И най-важното - не са вредни за здравето.

Със сода за хляб можете да направите чудеса. Разтворена във вода, тя почиства идеално плочките в банята. Ако пуснете среброто във вряща със сода вода, то също ще заблести. Направете си паста от сода и и вода и почистете фурната с нея.

Килимите също могат да бъдат почистени със сода за хляб. Поръсете, изчакайте няколко минути, а след това изсмучете с прахосмукачката. Можете да я използвате и срещу миризми в хладилника. Трябва просто да я поставите в паничка вътре и да разбърквате, когато се сетите.Оцетът не само придава кисел вкус на ястията, но и е идеален помощник в почистването на дома. Прозорците ще заблестят, ако ги изтъркате с оцет, разтворен във вода, и вестник. Същото върши работа и за огледалата. Паркетът също се чисти добре с разтвор от вода и оцет. Киселата течност е отличен боец срещу мухъла.

Комбинацията от сода и лимон пък можете да използвате за дървените повърхности, ако искате върху тях да не се натрупва прах. Смесете сода и течен сапун, така че да се получи паста. Намажете я върху половин лимон и с него търкайте мебелите. След това избършете остатъците с кърпа.

За полиране на дървените мебели пък можете да използвате сместа от зехтин и лимонов сок. Изсипете я в пулвелизатор и напръскайте. След това забършете със сух парцал. Петната от ръжда в банята можете да отстраните с помощта на разтворена във вода мащерка, която трябва да престои няколко дни, преди да я използвате.За да се справите с изхабения и наранен паркет на пода, използвайте бебешко олио. Смесете го с топла вода, изтъркайте, а след това подсушете добре. Същата работа върши и смес от вода, лимонов сок и зехтин. Дървените подове могат да бъдат почиствени и със зелен чай. Разтворете няколко пакетчете в гореща вода и оставете да престои поне един час. Няма да става за пиене, но пък чисти идеално.

За да ароматизирате вкъщи, просто поставете памук, напоен в парфюм, в торбата на прахосмукачката. Така че пръскате аромат, докато чистите. При запушен канал можете да използвате комбинацията от сода за хляб и оцет. Със замърсената скара или барбекю може да се справи солта. Поръсете я върху мокра гъба и търкайте.Добави коментар