Домашен омекотител

454
Домашен омекотител

Купуваните омекотители често съдържат вредни вещества

Стандартните омекотители за дрехи в магазина са съставени от много химически вещества, които няма начин да не оказват влияние върху нас и нашето здраве. Затова много хора търсят еко алтернативи на съставките и си смесват вкъщи омекотител, който да е максимално безвреден.

Могат да се използват много съставки, като сода за хляб, лимонов сок, боракс, сода за пране и други, в различни комбинации, посочва woman.bg. Тъй като в много части на света водата е твърда, омекотителят не само ароматизира, но е много функционална съставка за омекотяване на твърдата вода, която не изпира добре тъканите.

Можете да си приготвите вкъщи течност за омекотител по три рецепти. Разбира се, можете да добавите в тях и други съставки, например, някое етерично масло. Маслото е с приятна миризма и е страхотна ароматизираща съставка.

Най-простата рецепта включва една съставка, която е оцетът - продукт с много практически приложения. Той е евтин, не е токсичен, има антимикробно действие и е много ефективен. Омекотява дрехите с натурална сила, омекотява твърдата вода и премахва остатъците от перилен препарат по тях. Добавете оцета, когато пералнята трябва да започне да изплаква дрехите.Втората рецепта е малко по-сложна. Тя съдържа друг природен омекотител, а именно сода за хляб. Освен че ще омекоти дрехите, тя може да ги почисти и да премахне неприятната миризма от тях. Смесете 6 чаши оцет и една чаша сода за хляб. Добавете в пералнята половин чаша от сместа по време на изплакването на дрехите.

Що се отнася до тази рецепта, много хора погрешно смятат, че содата и оцетът, когато се смесят, се неутрализират. В реакцията се образува CO2 и H2O, а понеже содата е основа, а оцетът е киселина, се образуват вода и сол. В този случай ще се получи сол - натриев ацетат и като страничен продукт CO2.

Третата рецепта е много популярна в интернет. За да я оформите, трябва да комбинирате 6 части вода, 3 части оцет и 2 части балсам за коса. След като ги смесите, разбъркайте и добавяйте по половин чаша от течността на пране. Отзивите за тази рецепта са много възторжени, особено защото се използва евтин балсам, което е много рентабилно от финансова гледна точка.Коментари

Коментар: 1

Как да добавим по време на изплакването, не ми е много ясно...


  • 1

Добави коментар