Домакинската работа разболява

73
Домакинската работа разболява

Чистенето с прахосмукачка, прането и готвенето не са безопасни

Домакините, които полагат големи усилия за поддържането на дома, може би не осъзнават, че подлагат своето здраве на сериозен риск. Според проучване на британския доктор Джули Ригс чистенето с прахосмукачка, прането и готвенето не са безопасни, пише БТА.

Когато домакините чистят банята и тоалетната, те често използват ароматизирани препарати. В производството на 95 процента от тези материали се използват деривати на петрола. Поради тази причина те могат да предизвикат сериозни респираторни проблеми.

Чистенето с прахосмукачка оформя цял невидим вихър от пренасяни във въздуха частици, като прах, козина от животни и спори на мухъла. Всички те носят здравни последствия.

Вижте още: 8 брилянтни идеи за домакинята

Кухнята също не е безопасно място, особено ако се готви на газова печка. При изгарянето на пропан-бутана се отделя азотен двуокис, въглероден окис и формалдехид - всички те носят лоши новини за здравето.

Сушенето на прането в дома увеличава влагата с 4,5 литра. А това е райска среда за развитието на бактерии, спори и плесени, водещи до респираторни заболявания. Избелването на прането с белина пък подлага на риск сливиците на домакините.Добави коментар