Днес е Денят на семейството

76
Днес е Денят на семейството

Вижте десет любопитни факта за него

Днес е Международният ден на семейството. Празникът трябва да ни припомни колко много обичаме близките си и непременно да им го казваме по-често. Ето и няколко любопитни факта за семейството, които ще разведрят дъждовния ни ден.

Тайната на идеалното семейство е мъжът да е по-стар с 5 години и не много умен. Поне такава е статистическата формула на щастливото семейство, според учени от бизнесучилището в Женева, Швейцария.

Семейните хора са по-богати и по-успели в живота, сочат данните от скорошно проучване. Налице е и обратната зависимост - здравите и щастливите се женят по-често.

Кризата в семейния живот не започва на седмата година, както се вярваше досега, а на третата. Почти пет пъти повече двойки се разделят след тригодишно съжителство, сочат осъвременените данни.

Учените доказаха, че дори и само изпичането на картофи от мъжа може да накара жената да се чувства щастлива. Обяснението е просто: печеният картоф предизвиква най-много хубави емоции и връща жените в детството в кухнята на баба им и около трапезата с цялото семейство.Независимо от динамиката на съвременния живот, семейството остава основна ценност за американците. Според 80% създаването на семейство е най-важната цел в живота. 90% смятат децата за най-важна цел в живота.

Ако спрете телевизора само за час и поиграете с децата или свършите нещо заедно, семейството ви ще стане по-сплотено и щастливо.

Близо 90 на сто от българите изпитват затруднения при съчетаването на професионалния със семейния живот, показва проучване на синдикатите. Все повече хора ползват отпуск, за да решат домашните си проблеми.

До неотдавна жените бяха обзети от идеята да правят пари и кариера, може би дори да започнат свой бизнес. Но резултатите от последните проучвания показват, че бизнес дамите са недоволни, че нямат достатъчно време за семейство. Две трети от деловите жени не харесват ситуацията и биха били по-щастливи, ако имат повече време за близките си.

Анимационните герои Шрек и Фиона са прототип на съвременното семейство. Тя е красива и мила, а той е непрокопсаник, който трудно ще се научи да носи чиста риза и да има добри маниери. Този филм е пример за това как всички сме различни, но това не пречи на любовта и приятелството, смятат психолозите.

И не забравяйте: всички щастливи семейства си приличат, но всяко е нещастно по своему.Добави коментар