Дисни срещу затлъстяването

111
Дисни срещу затлъстяването

Компанията спира рекламите на нездравословни храни

Американската медийна империя "Уолт Дисни" ще забрани рекламирането на "нездравословни храни", основно фастфуд, по своите телевизионни канали, радиостанции и интернет. Решението е заради разрастващия се проблем със затлъстяването сред децата в Америка.

Американските деца повече няма да виждат сладки лакомства или джънк фуд, докато гледат любимите си анимационни филмчета рано сутрин. Съобщението направиха мениджърите на "Уолт Дисни", редом с първата дама на Съединените щати Мишел Обама, която води кампания срещу затлъстяването.

От компанията отказаха да коментират каква сума ще загубят, когато забраната влезе в сила през 2015 г. Експерти твърдят, че решението на медийната империя е печелившо, тъй като ще подобри репутацията й, посочва ТВ7.

Още през 2006 г. "Дисни" започва кампания за контрол на храната. Целта е 85% от храните, които "Дисни" предлага в своите магазини и паркове, да бъдат здравословни. Останалите 15% са за специални случаи - като тортите за рожден ден.

Компанията спря да предлага играчки с храна, а здравословните продукти носят печат на одобрение не от кой да е, а от Мики Маус.Добави коментар