Девет изненадващи факта за щастието

339
Девет изненадващи факта за щастието

Щастие, здраве и успех – това са нещата, които всички желаем

Щастие, здраве и успех – това са нещата, които всички желаем. Искаме да сме щастливи, но знаем много малко за самото щастие. А то не се определя само от външните фактори, а от нашата нагласа към света и хората около нас. Ето няколко любопитни факти, които е добре да знаем:

1. Само 10% от личното ни щастие зависи от външни обстоятелства

Само 10% от щастието ни зависи от външните обстоятелства и 90% зависи от това как интерпретираме тези обстоятелства. И за да ги приемаме позитивно, трябва не само да преследваме целите си, но и да си набавяме щастие тук и сега. Добрите отношения с близките хора допринасят най-много за личното ни щастие. А най-щастливи са тези, които са най-обичани.

Физическите упражнения не само ще ви откъснат за кратко от ежедневните проблеми, но и ще помогнат да се чувствате по-малко стресирани в дългосрочен план. Ако стресът и напрежението ви идват в повече, просто тренирайте.

3. Щастието има "идеална" температура - 14 градуса

Ароматът на цветята през пролетта ни помага да се почувстваме по-щастливи и ни зарежда с позитивни емоции.

4. Щастливите хора печелят повече пари от нещастните

Щастливите хора печелят повече от нещастните, защото са по-мотивирани за успехи.5. Щастието засилва имунната система

Щастието и позитивният поглед към нещата са ключът към дълголетието. Смехът е източник и на ендорфини, които засилват имунната система и изчистват токсините от организма.

6. Парите всъщност купуват щастие

Щастието зависи от доходите, защото липсата на финансова сигурност води до усещането за неуспех и провал.

7. Щастието ни става по-пълноценно с годините

С напредването но годините хората започват да пренебрегват гнева и стават по-позитивни.Най-малко щастливи са хората на средна възраст. При тях нивата на стрес и гняв са най-високи.

8. Кафето, плодовете и зеленчуците ни правят щастливи.

Някои храни могат да ни направят по-щастливи. Те съдържат по-високи нива на триптофан – аминокиселина, която може да доведе до производството на серотонин, който ни прави спокойни и щастливи.

9. Щастието има свой собствен цвят - жълтият.

Добави коментар