Детските въпроси

201
Детските въпроси

Любопитството им не познава граници

Детското любопитство не познава граници. Още преди да кажат първите си думи, малчуганите опознават света около себе си. А когато започнат да говорят, въпросите им като че ли нямат край.

"Откъде идват бебетата?" далеч не е най-страшният за родителите въпрос. Това показва ново проучване на британски изследователи, в което са били анкетирани 2000 майки и татковци.

Според данните, най-притеснителните въпроси на малките любопитковци са свързани с математиката и природните науки, съобщи ТВ7.2/3 от родителите са изпитали затруднение да отговорят на въпроса защо Луната се вижда през деня и защо изобщо небето е синьо... Колкото и странно да ви звучи, голяма част от майките и бащите на Острова се ужасяват от това да обяснят на детето как се образува дъгата и по какъв начин самолетите се държат във въздуха, без да паднат.

А ако наскоро сте имали щастието да станете родители, не е лошо да се замислите и над въпроса: Защо водата е мокра?

В заключение, британските специалисти са направили извода, че 1/4 от анкетираните са се чувствали разочаровани от интелектуалните си възможности и от факта, че децата са разкрили тяхното незнание.

А кои са най-смущаващите въпроси на вашите деца? Споделете в коментарите.Добави коментар