Детските 50 лева

59
Детските 50 лева

Помощите скачат от 1 януари

50 лева ще са детските надбавки догодина. Така семействата с доходи до 350 лева на човек ще получават с 15 лв. отгоре за всяко хлапе, което отглеждат.

Ще увеличим от 1 януари месечните помощи, замразени цели 5 години, съобщи социалният министър д-р Хасан Адемов в интервю за "Стандарт". Правилото, по което се определя кой може да получава надбавки, ще се запази.

То дава шанс на 80% от децата, посочи д-р Адемов. Така всяка година хазната отделя 490 млн. лв. за 809 000 малчугани.

"Нагласите са тези помощи да се дават за всички деца. Но в условия на криза това е невъзможно", каза още Адемов. Според него има шанс коледни добавки да получат не само възрастните с пенсии до 200 лева, но и тези, които вземат малко повече.Коментари

Коментар: 11


1 от 18 октомври 2013 | 11:02

Това за детските прието ли е вече в сила от януари 2013г?

Извинявайте, имам предвид от 2014г.

Коментар: 10

Това за детските прието ли е вече в сила от януари 2013г?

Коментар: 9

Не съм сугласна само някой майки да взимат за децата си детски надбавки а тези на който доходите им са повече да не взимат-нима мойте деца не са деца на България????Никой не помисли за този глупав закон-срамота!!!!

Коментар: 8

Защо се взема брутния доход когато става въпрос за детските,не е редно всички деца са еднакви,всички са деца на тази държава.Имам 3 деца,безработна съм от 5 г не получавам детски от 2008г понеже брутния доход на съпруга ми надвишава със 0.17лв допустимото.Защо никой не казва нищо за хората които живеят на семейни начела в смисъл там се взема дохода само на майката а доходите на бащата нали пак в домакинството влизат.Какво се получава,че за да имат право на детски децата на семействата със сключен брак трябва да се развеждат.Това чудо само в България го има!

Коментар: 7

Защо се иска брутния месечен доход?Кой го получава този доход или това е пак заради РОМИТЕ да могат те да са доволни? Само едно допълнение-брутната ми заплата за месец април ми е-690.37лв добра сума,НО след удръжките става 541.18 лв... А сега да попитам децата ни която сума ги вълнува-тази която е брутната ми заплата или тази която съм занесла в къщи? Що за подигравка с децата си правите,значи пенсиите се вдигат през 3-4-5 месеца,а за децата 15 лева за 5 година. БРАВО....

Коментар: 6

Трябва да се вдигне тавана или всички деца да получават защото всички са децата на България

Коментар: 5

Въпроса не е да се взема брутния доход и да се вдигат месечните надбавки....щом е дете има право на тях,независимо от дохода на семейството!Но така е в България,циганин да си.......

Коментар: 4

Браво на Адемов пак всички цигани ще са доволни.Защо не го направят така че само до трето дете да се получават тези пари.

Коментар: 3

Нека да се премахне по доходния критерии при минимална заплата 310 лв.- критерия все още 350 лв.Като се взема в предвид брутния доход. Тази сума я виждам на лист само, в действително една добра част отива в държавната хазна и .... Подпомагат определени кръгове от населението, които 2 лв. не допринасят в хазната.Голяма част не получаваме детски, учебните заведения "молят" за подпомагане, защото бюджета е малък, баба ми и дядо ми получават пенсия колкото да се поддържат живи,пак е криза ... Да живее сивата икономика.

Коментар: 2

Отново циганите ще намажат от цялата работа те нали самотни маики с по пет деца сега защо да не си народят по още пет добре пак са си го измислели хем да се размножават и издаржаме

Коментар: 1

Защо никой не казва, че тези 350 лева на член от семейството реално не са толкова като се има предвид, че се взимат брутните заплати и за някакви стотинки отгоре нямаш право на детски надбавки?!


  • 1

Добави коментар