Детски афиш - къде да отидем на 24 и 25 май

159
Детски афиш - къде да отидем на 24 и 25 май

Светъл празник и прекрасно време за плуване, езда и пътешествие из страната

Тази събота честваме един от най-светлите празници не само у нас, но и зад граница. Преди десетилетия обичания от милиони хора по света папа Йоан Павел II обявява светците Кирил и Методий за съпокровители на цяла Европа. По случай празника из цялата страна се организират различни събития. Нека да разгледаме част от тях сега:

Вход безплатен

Софийските общински културни институти ще работят с безплатен вход в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост- 24 май. Гражданите ще имат възможност да посетят Софийската градска художествена галерия, Музея под базиликата „Света София” , Зоологическата градина и парк – музей „Врана”. Целта е повече столичани да имат възможността да ги разгледат.

Да отидем до Народната библиотека

С тържествено общоградско шествие до паметника на светите братя Кирил и Методий ще започне и тази година честването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Началото на шествието е в 10.00 ч., от Националния археологически музей.

Изложба „По следите на Св. св. Кирил и Методий”

Посолството на Словакия представя фотоизложба „По следите на Св. св. Кирил и Методий“
Откриване на изложбата, в присъствието на автора Павол Демеш: 24 май, събота, от 12.00 часа. Място на събитието: Галерия на открито в Градската градина. Изложбата може да бъде разгледана до 3 юни.

А понеже времето е толкова приятно и предразполагащо към стоене навън и само навън – предлагаме ви да запълните почивните дни със занимания на свеж въздух!

Пробвайте конна езда!


В София и околността има конни бази, които ще предоставят на цялото семейство незабравими мигове. Контактът с животните и отдалечеността от пушека и шума на града ви гарантират здравословен ден!

Заведете децата на закрит басейн


Няма нищо по-добро като въведение в летния сезон, който предстои – от това да потопите детето в басейна още сега! Изречения в 6:30 сутринта от рода на: „Хайде да се мокрим! Искам да се мокря”, и то минути преди да тръгнеш към яслата с детето убеждават в любовта на децата към водата!

Ползите от плуването - от годинка до 6-годишна възраст

Пътешествие


Стягайте се и отивайте на Витоша! Ако имате кола и сили за пътешествия из страната, предлагаме ви да разтворите картата на България – само изберете място!Добави коментар