Детска градина до пистата

56
Детска градина до пистата

За комфорт на запалените скиори и децата им

Пистите в курортите Банско, Боровец, Пампорово и Витоша задължително ще трябва да осигурят детска градина или занималня за най-малките.

Това условие ще бъде включено в договорите на концесионерите, които ще стопанисват снежните склонове и съоръженията към тях. Промяната с новото задължение е записана в подготвения Закон за туризма, който предстои да бъде разгледан в парламента.

Така ще се гарантира комфортът на запалените скиори и сноубордисти, които искат да съчетаят зимните си страсти с отговорността по отглеждане на малчугани. Стопаните на пистите също ще печелят от новото задължение, защото услугите по наглеждането на децата, естествено, ще са платени.Стопаните на пистите ще трябва задължително да осигурят и училища по ски и сноуборд, гардероби за екипировката на туристите и възможност за поправка на повреди, съобщи novini.bg.

Фирмите, естествено, са длъжни и да поддържат в подходящ за каране вид пистите през зимния сезон. Освен това концесионерите ще са задължени да предоставят актуална информация в собствен интернет сайт за вида на пистите, дължината им, доколко са подходящи за спускания към точния момент и какви атракции се предлагат близо до тях.

Лифт картите пък задължително ще включват медицинска застраховка за туристите, гласят още текстовете на новия закон.Добави коментар