Децата са манипулатори

168
Децата са манипулатори

Няколко грешки, с които ги утвърждаваме като такива

Децата са най-добрите манипулатори. И как иначе - обичаният винаги знае как да се възползва от това. Позволите ли обаче да ви манипулират, това може да се превърне в порочна практика, която да провали възпитанието на детето. Вижте какви грешки не бива да правите в борбата за власт.

Без емоции
Детето пищи най-силно и се тръшка най-успешно, когато сте на обществени места. Запазете спокойствие и не отстъпвайте. Ако тактиката му веднъж проработи, значи ще се използва постоянно. Най-вероятно се смущавате от околните - недейте. Защото поне веднъж в живота си и тяхното дете се е тръшкало по същия начин.

За доброто на детето

Манипулирането и шантажирането не бива да се превръщат в начин на живот за детето. Повтаряйте си това всеки път, когато и вашите очи се насълзяват, защото детето плаче. Ако отстъпите, само ще му навредите - и то не само в настояще време.Разкрийте разбойника
Злоядото ви дете огладнява изведнъж и о, изненада - вие сте пред Макдоналдс. Обяснете на малкия разбойник, че е разкрит и намеренията му няма да се осъществят. Ако този път успее да ви заблуди, ще ви приложи същия номер още много пъти.

Аз съм добър родител
Повечето от нас отстъпват пред децата си от чувство за вина - ще му купя играчката само този път, защото отдавна не е получавало нищо; ще хапне пица, щом супата е гадна - списъкът с родителските оправдания, породени от вина, е много дълъг. Вие обаче не сте лош родител и не трябва да спирате да си го повтаряте.

Без занимавки

Най-грешната родителска тактика е да се опитаме да разсеем детето, за да спрем истерията му. Това обаче е абсолютно неправилно, защото по този начин то забравя, че шантажът му не е дал резултат и не си взима урок от стореното. Просто твърдо и кратко обяснете защо няма да изпълните желанието му и го оставете да го проумее.Коментари

Коментар: 1

чудесна статия, като изключим правописните грешки. Детето не "плачи" а плаче ....


  • 1

Добави коментар