Децата ни са материалисти

107
Децата ни са материалисти

Материализмът е истинска зараза

Материализмът, който сякаш все повече превзема света, е истинска зараза, разпространяваща се най-лесно сред децата и подрастващите. Това явление вече взема застрашителни размери и заплашва новото поколение да изживее един непълноценен живот с нереализиран потенциал.

Такова е мнението на 89% от запитаните родители по време на национална анкета във Великобритания, пише zdrave.bg.

Според тях съвременните деца са далеч по-материалистично настроени от предишните поколения и това се дължи на все по-голямата популярност на “комерсиалния подход към живота”.По мнението на Боб Райтемайър – ръководител на организацията Children's Society – автор на изследването, детството на съвременните подрастващи може да се определи най-вече като “верига от действия с комерсиален характер, които възпрепятстват интелектуалното развитие”.

“Децата трябва да бъдат окуражавани да оценяват себе си заради това, което са като хора, а не заради това, което имат за своя собственост, защото някой им го е купил”, продължава своя коментар за Би Би Си Райтемайър.

“Съвременното общество изглежда пренебрегва факта, че създава потомство, което възпитава в краен индивидуализъм и комерсиалност. Някои дори оправдават това с промените в начина на живот през последните десетилетия. Но по какъв начин тези промени игнорират исконните традиции на едно общество!?”, твърди д-р Роуън Уилиамс – архиепископ на Кентърбъри.

Други резултати от допитването показват, че според 69% от анкетираните, компютърните игри, включващи насилие, правят децата по-агресивни, 90% смятат, че заради рекламите по Коледа родителите харчат за децата си повече пари, отколкото могат да си позволят, а цели 60% вярват, че правителството трябва да се намеси активно, като забрани изцяло рекламите на захарни изделия и т.нар. джънк фууд, адресирана към деца.Добави коментар