Децата и кучетата

574
Децата и кучетата

Искате домашен любимец?

Колебаете се дали да вземете куче на детето си? Следващите няколко факта може би ще улеснят решението ви.

* Едни от най-подходящите породи за съжителство с деца са боксер, мопс, йоркширски териер, кокер шпаньол, бигъл и немска овчарка.

* Породите, които трябва да избягвате, ако имате дете, са бултериер, ротвайлер, питбул, ризеншнауцер и пинчер.* Най-умните породи са: бордър коли, пудел, златен ретривер. За най-глупава се смята афганската хрътка.

* Има 701 породи кучета, ирландският вълкодав е най-голямото, чихуахуа е най-малкото от тях, най-тежък е сан-бернарът, а най-лек - йоркширския териер.* Блъдхаундът е единственото животно, чиито показания се приемат като достоверни по закон в САЩ заради неговия невероятен нюх.

* Една четвърт от децата, които вече имат куче, се занимават с него между два и четири часа на ден.* Детето може самостоятелно да поеме грижата за кучето една на десет години, смятат психолозите.

* Когато има куче вкъщи, детето не прави разлика в поведението си към него и уличните кучета, което може да е опасно.* Едногодишно куче е развито физически колкото 15-годишно дете.

* Най-подходящата вързаст за куче домашен любимец е детето вече да е навършило шест години - тогава то го възприема като живо същество, а не като играчка.* Кучатата се тревожат от силните емоции на децата.

* Кучето е учител за детето - от него малките се научават на отговорност, нежност и състрадание.

* Кучето и новороденото не бива да бъдат оставяни насаме.* Основното, което определя поведението на кучето, е желанието му да се хареса на стопанина си, а много черти от хакартера и типа на реакция са като при малките деца.

* Собствениците на кучета по-малко боледуват и живеят по-дълго, тъй като животът на човека с кучето изисква редовни и системни разходки.* Кучешките целувки могат да ни разболеят. Ние също можем да разболеем кучето си, когато сме болни.

* Кучетата надушват хипогликемията (спада в кръвната ни захар). Дори има някои кучета, които са специално обучени и могат да диагностицират диабет в над 90% от случаите.* Хората отглеждат кучета като домашни любимци от повече от 12 000 години.

* 58% от хората включват домашните любимци в семейните снимки. 70% надписват картички и от името на кучето си, а 33% от собствениците признават, че записват телефонни съобщения за любимците си.* Приблизително 1 000 000 кучета в САЩ са посочени за основни наследници в завещанията на стопаните си.

* Женските кучета хапят по-често от мъжките.

* Най-много домашни кучета се отглеждат във Щатите и Франция, където куче гледа всяко трето семейство, а най-малко в Швейцария и Германия, където пропорцията е 10:1.Добави коментар