Детокс отпуска

75
Детокс отпуска

Не забравяйте да изключите телефона си!

В много хотели и курортни комплекси започнаха да предлагат намаление на клиентите си в замяна на отказ да се използват цифрови устройства по време на отпуската. Практиката става все по-популярна, съобщава Wall Street Journal.

Специалните предложения под наслов „Изход от цифровия запой” или „Технологическо прекъсване” се свеждат до това да се оставят всички цифрови устройства на рецепцията. В замяна се предоставят книги и настолни игри. Понякога в стаите няма дори телевизори и стационарни телефони.

Според наскоро проведена анкета 79% от хората имат намерение да влизат редовно в мрежата и дори и да остават в нея постоянно.
Тези, които смятат да проверяват пощата си по време на почивката си, обясняват това със служебните си задължения. Повече от 1/3 от анкетираните са изразили намерение да проверяват мейлите си, даже ако отиват да карат ски или да пътешестват с велосипед.

Почти същият брой хора признават, че се крият от близките си, когато влизат в мрежата през отпуска си. Тези, които са свикнали постоянно да бъдат на „линия”, разказват, че да се разделят с цифровите си джаджи, им е било трудно само през първите два дни.

Обясняват състоянието си като чувство на „дезориентация” и „безпокойство”. Някои от тях тайно надникват в устройствата късно през нощта от страх да не са изпуснали нещо важно. С края на почивката и връщането в работното всекидневие всичко си отивало по местата.Добави коментар