Дестинация България: Морските курорти

142
Дестинация България: Морските курорти

Време е за море, ето къде!

Време е за море. Ето най-добрите идеи къде!

Созопол


Най-старият град на българското Черноморие е уникален с разкопките и архитектурата си. Созопол носи духа на средновековното минало на България, когато е бил един от водещите културни и икономически центрове. Днес градът приема туристите с древните си паметници, запазен старинен дух и смокиново сладко.

Несебър

Над 200 хотела, над 600 частни квартири и над 1000 заведения за обществено хранене - днес Несебър е една от най-големите туристически бази по южното ни Черноморие. Градът е запазил уникалната си архитектура, като и днес къщите и хотелите се строят по строги стандарти. От 42-те църкви, съществували в древния Несебър, днес повече от половината са открити и консервирани.

Поморие

Разположен на северозападния бряг на Бургаския залив, Поморие се намира на вдаден в морето полуостров. В града е единственият музей на солта у нас, който съдържа интересни експонати от 2500-годишната история на града. На пътя на Виа Понтика - прелетния път на птиците - Поморийското езеро предлага дом на близо 300 вида пернати.

Каварна

Северният град е известен още като Рок столицата на България. Каварна привлича световноизвестни музиканти на сцените си и радва туристите с музиката им. Градът е съвсем близо до нос Калиакра. Местността е една от най-предпочитаните у нас за орнитоложки туризъм - тук могат да се наблюдават много птици, а не на последно място и делфини.

Приморско

Крайморското градче се намира върху полуостров, в подножието на Странджа. Разполага с едни от най-големите плажове по нашето Черноморие. Цялото крайбрежие около града е осеяно с руините на древни градове. В близост до града се намира и природният резерват Ропотамо.

Вижте и уникалните български крепости, пещери и природа

Снимки: УикипедияДобави коментар