Десетте най-популярни загадки

126
Десетте най-популярни загадки

Все още са неразгадани

Приели сме веднъж завинаги, че всичко съществуващо се подчинява на някакви закономерности. И ако има нещо, което не разбираме, значи просто не сме разкрили принципа му.

Представяме ви десет загадки, които отдавна вълнуват човечеството, но без да сме се доближили и на косъм до разкриването им. Всички те са се превърнали във филмова и книжна индустрия за милиони и старателно се експлоатират в масовата култура:

1. НЛОИма ли разумен живот някъде другаде във Вселената е въпрос, по който са изписани много книги, заснети са много филми и е снимано не едно загадъчно явление, което се приписва на НЛО. Най-върлите привърженици на темата твърдят, че извънземните са сред нас още от Древността и виждат в праисторическите и древноегипетски рисунки доказателство за тезата си.

2. Черните дупкиТяхното съществуване е напълно доказано, но фактът, че не познаваме устройството и принципите им, дава храна на въображението. На черните дупки с ъщо се приписват загадъчни свойства и способности, пише profit.bg.

3. Кълбовидните мълнииЗасега се знае със сигурност, че кълбовидната мълния е, по един или друг начин, свързана с електричеството. Всичко останало е загадка, която поражда легенди и псевдонаучни версии.

4. Бермудският триъгълникНа този район са приписвани мистични изчезвания на морски и въздушни съдове. Съществуват различни хипотези, опитващи се да обяснят какво се случва там. Някои са свързани с необичайни климатични явления, други със силни магнитни полета, а трети виждат в това паранормални явления. Не липсват и скептици, които твърдят, че изчезванията в тази част на света не е по-често явление, отколкото където и да е другаде.

5. ДушатаНие сме загадка сами за себе си и учени, мислители и религиозни дейци отделят не малко време, за да обяснят най-особеното в човека - неговото съзнание.

6. ЯсновидствотоФактът, че хора като Нострадамус и Ванга са предсказали явления далеч в бъдещето, не може да не тормози съзнанието и да не плаши. Специалистите по паранормални явления упорито спорят дали това не е явление, което е в капацитета на всеки, но малцина са го развили, или уникален дар за избрани.

7. ВселенатаМногомилионни бюджети отиват всяка година в търсене на отговор на въпроса как е устроена вселената и от какви вещества е възникнала. Да си спомним само адронния колайдер...

8. ПризрациТе са се превърнали в най-голямата загадка на отвъдното. Никой не може да докаже, че подобно явление съществува, а още повече защо и какви цели преследва.

9. ПлазмаЧетвъртото агрегатно състояние на веществата навлезе в индустрията преди някой да може да отговори какво всъщност е това.

10. Възникването на живота на ЗемятаВсяка теория за нашия произход рано или късно се сблъсква с някакво непреодолимо противоречие. Теорията на Дарвин, например, не може да обясни защо при някои видове няма еволюция, нито защо маймуните не поумняват.Коментари

Коментар: 1
Възникването на живота на Земята

vsi4ki sme sazdadeni ot bog molete se boza rabota e vsi4ko


  • 1

Добави коментар