Десет луксозни хотели-замъци

205
Десет луксозни хотели-замъци

Няма нужда да имате синя кръв, за да отседнете в дворец

Едно от хубавите неща в нашите неаристократични времена е, че няма нужда да имате синя кръв, за да посетите истински дворец. А както ще видите, дори можете и да отседнете в замък:

Taj Lake Palace

Удайпур, ИндияТози подобен на мираж дворец от бял мрамор е построен през 1746 г. насред огромно езеро, така че, за да стигнете до него, ви трябва лодка. Но неудобството се компенсира от факта, че островът е непристъпен както за уличните търговци, така и за гъмжилото индийски просяци, готови да атакуват туристите. В двореца се предлагат 66 стаи и 17 луксозни апартаменти, а сред атракциите са уроци по живопис на миниатюри в раджастански стил, кулинарни курсове или просто почивка.

Ciragan Palace

Истанбул, ТурцияВ мегаполиса туристите най-често избират хотел в прашния и шумен център, но ако се отдалечат малко, могат да открият прекрасен дворец на брега на Босфора - наследство от миналата слава на Османската империя. Този хотел с превъзходна турска кухня и образцово обслужване бе оценен както от Бил Клинтън, така и от Опра Уинфри, Ума Търман и Робърт де Ниро.

Umaid Bhawan Palace

Джодхпур, ИндияПоследният от великите дворци на Индия е построен през 1943 г. и трябвало да бъде резиденция на кралското семейство. Неговият архитект решил да го построи от жълт пясък, за да изглежда като златен, а разкошният интериор е издържан в стил арт-деко. Макар 64 стаи да се дават на туристи, вероятността да се окажете рамо до рамо с някой махараджа е значителна - едно от крилата на двореца все още се ползва от правителството на Индия.

Polonia Palace Hotel

Варшава, ПолшаЕдинственият варшавски дворец, който по някакво чудо не пострадал по време на Втората световна война, в наши дни предлага прием за състоятелни туристи, готови да отделят доста пари за не много лукс. Все пак за всеки би било тръпка да прекара една вечер в истински дворец.

Rambagh Palace

Джайпур, ИндияВ стаите на този дворец, който в началото на 20 в. служел за резиденция на кралската двойка, са запазени разкошни мебели от тези времена и изящни произведенията на изкуството, както и гоблени и килими от най-редки тъкани.

Al Bustan Palace Ritz-Carlton

Маскат, ОманТози огромен дворец бе купен от Ritz Carlton съвсем наскоро - през 2011 г. Така мястото, доскоро достъпно само за кралското семейство, демократично приема всички с достатъчно пари и желание да опознаят арабската култура. На техните услуги са 250 стаи, огромни грижливо поддържани градини и най-доброто от оманската кухня, пише profit.bg.

Palais Coburg

Виена, АвстрияТози не много голям дворец, построен през 19 в., е бил резиденция за Фердинанд Сакскобургготски (цар Фердинанд I). Тук принцеса Сара Аврелия прекарва дълги години от живота си, а през 1997 г. дворецът е купен и превърнат в скъп и луксозен хотел.

Taj Mahal Palace

Мумбай, ИндияКогато този дворец от XIX в. се явява на бял свят, една от целите му е да съживи бедния и западнал Мумбай. Трябва ли да казваме, че целта е постигната повече от успешно? Оттогава министри, президенти и знаменитости са отсядали в този луксозен хотел, в който се пият най-отбрани напитки, сервират се най-добрите ястия и се пътува с много скъпата, принадлежаща на хотела яхта.

Patria Palace Lecce

Лече, ИталияЗамъкът бил построен през XVIII в. като семейна резиденция на местен аристократ, а от 1850 г. е хотел. В името на лукса и спокойствието на отседналите палатът претърпял много реконструкции, но успял да съхрани историческия си вид.

Olissippo Lapa Palace

Лисабон, ПортугалияНад подредбата на този замък, построен близо до Лисабон, на брега на р. Тахо, са се трудели художниците Рафаел Бордало Пинейро и Кулумбано. Ако искате да се пренесете в атмосферата на 19 в. - трябва само да поискате да ви настанят на 5-ия етаж, в противен случай можете да се насладите на всички съвременни удобства - плаж, басейн.Добави коментар