Денят на София

200
Денят на София

Със страхотни забавления за децата

Днес православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Според преданието, в Рим живяла една благочестива християнка на име София, която имала три дъщери - Вяра, Надежда и Любов. Заради това, че тя ги възпитавала в християнската вяра, римският император ги изтезавал и убил.

Днес е денят и на столицата на страната ни - София, която носи името на християнската мъченица. Празниците ще започнат с тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на София на пл."Св. Александър Невски".

Зад Руската църква от вчера продължава Ретро София Фест. За днес са предвидени ретро венчавки, които ще се състоят от 12.30 часа, караоке "Стари градски песни" и още много музикални и културни прояви.От 10.00 ч. в Градската градина пред Народния театър децата ще се радват на Детски панаир. В неговата програма има ателиета за рисуване, готвене с Ути Бъчваров, оригами, йога, детски прожекции, хвърчила, народни танци, млад археолог и фокуси, както и куклен театър, спектакъла „Червената шапчица” на Театър „Възраждане”, детски песни, изпълнения на оркестър „Карандила Джуниър” и Детска вокално-театрална формация „Таласъмче”.

За деня на София специален празничен ретротрамвай ще пътува от пл. „Възраждане” до пл. „Журналист" от 14.00 ч. до 18.00 ч. Пътниците ще се забавляват с музикалните изпълнения на живо на „Дикси Бойс Бенд”.

В Градската градина и на пл. „Княз Александър Първи” ще има много музикални хепънинги и атракциони, както и концерт на група „Ахат”.

„Воден парк” ще има около езерото „Ариана” в Борисовата градина. „Водно училище”, „Водата в София” и „Водни игри” ще разкрият интересни факти за водата, опазването и използването й. Арт-инсталация ще покаже пътя на водата в София.Добави коментар