Денят на детето - къде?

22
Денят на детето - къде?

Ето няколко безплатни идеи от празничния календар на София

В Южния парк фондация "И аз мога" ще организира фотосесия на открито. От 11:00 до 19:00 часа, до старата сцена, фотографи ще правят фотосесии на деца и семействата им. Художници ще рисуват заедно с децата, а по-късно ще бъде оцветено и голямо човече I Can Too. За всички мъници ще има и торта.

Още днес започна изложението Expo4kids. То включва семинари за родителите, забавления и игри за децата, изненади, подаръци, пазаруване, представяне на нови продукт и информация за различни интересни услуги, свързани с развитието и възпитанието на детето. Expo4Kids е подходящо за деца от 0 до 12 години. Ще се проведе в Сити Център София от 31 май до 3 юни.

На 1 юни стартира и международният фестивал за дизайин и визуална култура Sofia Design Week. Предвижда се специална отделна програма за деца, наречена Sofia Design Week KIDS, включваща две изложби и над 20 работилници.Друг проект, част от детската програма на фестивала, е кураторската изложба "Когато порасна". За да я реализират, 14 български дизайнери се връщат обратно в детството си и пресъздават професиите, за които са мечтали като малки. Централна локация на Sofia Design Week ще бъде Vivacom Art Hall.

От 10.30 ч., на лятната сцена в парк „Света Троица” ще се проведе празничен концерт „Щастливи деца - щастливи хора”. В парк "Герена" от 14 часа пък ще има състезание с велосипеди, от 18 часа ще започне празничен концерт.

По случай празника Националното музикално училище организира концерт на Симфониета "София". Той ще се проведе със свободен вход от 18 часа в концертната зала на училището.Добави коментар