Ден за безопасен интернет

87
Ден за безопасен интернет

У нас ще го отбележим днес в Кукления театър

Днешният 7 февруари е обявен за международен Ден за безопасен Интернет. Той се отбелязва за девета поредна година в над 70 държави на всички континенти.

У нас събитието е организирано от Националния център за безопасен интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация „Родители“. То ще се състои от 11:30 часа в Столичния куклен театър.

Тази година Денят за безопасен интернет минава под мотото „Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и... безопасно“. Това е и темата, по която беше обявен национален конкурс за ученици за написване на сценарии за кратки пиеси.Трите най-добри пиеси, определени от жури под председателството на заместник-министъра на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, ще бъдат изиграни на сцената на Кукления театър от техните автори. За тази цел те ще бъдат подготвени от режисьори от НАТФИЗ.

Победителите ще получат атрактивни награди. Като най-добри журито определи сценариите на ученици от СОУ „Гео Милев” - гр. Варна, 51 СОУ "Е. Багряна"- гр. София и Природо-математическа гимназия "Академик Иван Ценов" – Враца.

След ученическите пиеси абсолвентите от класа на проф. Боньо Лунгов при НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще представят миниатюра за опасностите в интернет от постановката „Кодово име: Червената шапчица“ на Учебния куклен театър на НАТФИЗ.

Над 60 училища от повече от 20 града в цялата страна се регистрираха за отбелязването на Деня за безопасен интернет с различни инициативи.Добави коментар