Дърво само по телевизията?

57
Дърво само по телевизията?

Гаржданите страдат от по-слаба имунна система

Близо 78% от американките живеят в големите градове и виждат зелени площи и дървета само на картинка или по телевизията , показва ново проучване на учени от университета на Илинойс.

Последните проучвания показват, че нещо толкова лесно и приятно като вечерната разходка, е най-добрият начин да се сложи край на изморителния работен ден. Разходката в парка поддържа здравето на жените твърдят учените, а зелените площи пряко влияят на човешкото тяло.

Наличието на парк близо до дома и честите пътувания извън града пряко се отразяват върху състоянието на кръвоносната и имунната система. Колкото повече време човек прекарва на открито и в природата, толкова по-добре се чувства, намалява стреса и подобрява здравословното си състояние.

"Гражданките" страдат от много по-слаба имунната система, в сравнение с представителките на нежния пол, които живеят в провинцията или на село, пише БГНЕС. Умственото състояние на дамите също страда от лошия въздух и изгорелите газове.

Умствените способности на дамите над 40 рязко намаляват заради вредната околна среда. Това лошо въздействие може да се намали само с една вечерна разходка, обясниха специалисти.Добави коментар