Дари книга, ела на театър!

33
Дари книга, ела на театър!

Всеки, който дари книга на касата на театъра в периода 22 - 28 май, получава талон с 50% отстъпка от цената на билета за избрана от него постановка

Театър "Българска армия" стартира кампания "Дари книга, ела на театър". Всеки, който дари книга на касата на театъра в периода 22 - 28 май, получава талон с 50% отстъпка от цената на билета за избрана от него постановка. Дарените книги ще зарадват пациентите в Отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница и посетителите на читалището в село Ковачевци.

По време на седмицата, през която честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, театър “Българска армия” ще приема книги в запазено състояние, подходящи както за деца, така и за възрастни. При дарение от 4 до 6 книги получавате втори талон за отстъпка от цената на 1 билет.

Театър „Българска армия“ ще се погрижи да отнесе събраните по време на кампанията “Дари книга, ела на театър” книги на избраните места:
Отделението на кардиологичната болница обръща специално внимание на своите малки пациенти. Там са хоспитализирани деца от 0 до 18 години, а занималнята е мястото, където могат да четат и играят и да се почувстват истински щастливи.

Медицински клоуни се грижат децата да преминат по-спокойно през процесите на стресови и интензивни процедури, посочва вестник "Монитор". Отделението има нужда от книжки в добро състояние, за да може занималнята да осигурява нови и разнообразни четива на децата.

Село Ковачевци е второто място, където ще отидат част от дарените книги. Библиотеката в читалището, която през 2016 година е с над 600 посещения, се нуждае от обновление. През лятото в нея се предоставя и възможност на деца да четат, рисуват, участват в занимателни игри. Целогодишно се оформят и кътове за отбелязване на бележити годишнини. Същевременно в сградата се помещава клуб по дърворезвабрство и изобразително изкуство, сурвакарска група, група за народни танци и фолклорна група “Веселие” с множество награди от страната и чужбина.Добави коментар