Да живеем еко

85
Да живеем еко

Както ни учи Мими

Мими е "малко момиче, което много иска да живее еко в ежедневието си". Тя иска да запази природата и света, а мисията й е да вдъхнови и другите да го направят.

Потребителят, качил видеото с Мими в YouTube, пише, че анимацията и персонажът са изцяло негово творение. Навярно и съветите, които звучат простичко и няма причина да не станат първата ни стъпка към "зеления" начин на живот, посочва bTV.

Заръките на Мими:

* С рециклирането на 1 тон хартия можем да спасим 17 дървета. Когато пишете, използвайте и двете страни на листа. Не само е еко, но е и евтино.

* Организирайте транспорта (си) така, че да се превозват по повече хора заедно. Спестявате бензин и намалявате замърсяването на въздуха. А защо пък просто да не походите пеша - със сигурност ще е добре за здравето ви. Ние добавяме - а е и по-весело ;-)* Пускайте пералнята на режим със студена вода. Близо 90% от енергията, която се използва при прането, е за затопляне на водата. А с намаляване на температурата пък ще свалите наполовина товара върху ел. мрежата.

* Сушете дрехите си на слънце, а не в специалната за това машина. Пести доста енергия, която може да се използва за нещо по-полезно.

* Изключвайте компютъра си, когато не го използвате. Иначе знаем, че го обичате.

Може би изглежда, че не си струва усилията аз или ти да правим това. Но представи си хиляди хора да започнат да живеят по този начин – можем да спасим света, категорична е Мими... и хвърля ръкавицата към нас ;-)Добави коментар