Да заключим любовта

502
Да заключим любовта

С катинар

Хиляди влюбени по света заключват любовта си с катинари. Ритуалът става много модерен след романа на Федерико Моча "Обичам те". Първо влюбените започват да слагат катинари в Рим, както е в книгата, но модата бързо се разпространява и в други градове.

Властите във Венеция решиха тези дни да премахнат любовните катинари, защото загрозяват Канале Гранде и Риалто. В Пловдив обаче са категорични, че няма да посегнат на любовта, съобщи БНТ. Мостът над Гребната база е в ремонт, но разпореждането, което работниците са получили, е да запазят катинарчетата.

В града под тепетата нестандартният ритуал с любовните катинари набира скорост. Влюбени редовно пишат инициалите си или целите си имена и заключват катинарите за вечна любов. Най-старият, поставен на перилата на моста на Гребната база, е от 2007 г.В момента съоръжението се ремонтира, но работниците са получили разпореждане да не премахват металните символи на любовта. На много от тях е отбелязана датата 14 февруари - Денят на влюбените. Пловдивчани, които още не са успели да "заключат" чувствата си за вечността на пловдивския мост на въздишките, приемат идеята с усмивка.

Така мостът на Гребната база се превръща и в ново място в Пловдив за влюбени от всички възрасти. Любовни катинари като тези в Пловдив има в Париж, във Венеция, в Печ, Флоренция, в Москва и Киев, дори на Китайската стена. Друг е въпросът дали може да заключиш любовта, за да остане вечно твоя.Добави коментар