Да спечелиш бебе

45
Да спечелиш бебе

От лотарията

Бебе от лотарията - това вече се предлага във Великобритания на хората, които искат да се сдобият с отроче чрез ин витро, съобщава в. "Дейли телеграф".

На 30 юли във Великобритания стартира нова лотария, за която билетите с цена от 20 лири ще се купуват в интернет или във вестникарските будки. Месечната награда ще бъде от 25 000 лири под формата на ин витро лечение, съобщи bTV.

Тя включва посещение на водеща клиника за ин витро оплождане, предшествано от нощувка в луксозен хотел до началото на лечението, както и кола с шофьор, който ще осигурява пътуването от хотела до клиниката. Спечелилите ще получат и мобилен телефон, за да са винаги във връзка с докторите.

Разрешителното за разиграването на лотарията е получила благотворителната фондация To Hatch, чиято дейност досега се свеждаше до предоставянето на съвети за ин витро лечение на двойки, които имат трудности със зачеването по естествен път.

Печалбата може да отиде и в самотни кандидат-родители, хомосексуалисти. Съгласно регламента, печалба под формата на ин витро лечение във водеща клиника ще имат възможност да получат както двойки, така и самотни кандидат-родители, хомосексуалисти и жени над 45 години - пределната възраст за ин витро лечение.

Печелившите биха могли да предоставят наградата си и на приятели или на семейство с проблеми със зачеването. Ако стандартното ин витро лечение, предложено на печелившия, се провали, то лекарите ще предложат донор на яйцеклетки, репродуктивна хирургическа интервенция или раждане с помощта на сурогатна майка.

Ако спечели жена над 45 години, ще й се предлага донор на яйцеклетки. Ако пък става дума за самотна жена или даже за самотен мъж, които искат да станат родители, то на тях ще се осигурят съответно донорска сперма или сурогатна майка и донорски ембрион, за да осъществят мечтата си.

Лотарията вече предизвика полемика във Великобритания. Разрешението за провеждането й е издадено от Комисията по хазарта.Добави коментар