Да изберем безопасна играчка

151
Да изберем безопасна играчка

Нови правила за безопасност на играчките влизат в сила

Нови по-строги правила за безопасността на детските играчки влизат в сила от 2013 г. От догодина властите ще следят за нивата на различните химикали в играчките.

Забраняват се и над 70 вредни вещества и алергени. Част от правилата на новата европейска директива вече са в сила.

Хубавият външен вид и желанието да зарадваме най-скъпото същество могат да подведат и най-отговорния родител. Затова често се случва да попадаме на некачествени и дори опасни играчки.За да сте сигурни, че детето ви играе безопасно, трябва да внимавате откъде купувате играчките му. Най-често некачествените стоки са закупени от улични сергии, предупреждава ТВ7.

Новата европейска директива задължава всички производители да обозначат възрастта, за която е предназначена произведената от тях играчка.

Тези критерии са създадени на базата на специални тестове и не трябва да се пренебрегват, категорични са експертите. Когато избирате подарък за детето си, проверете внимателно и условията за поддръжка на играчката.

Ако попаднете на опасна играчка, не се колебайте да сигнализирате в Комисията за защита на потребителите. Така може да помогнете на много други родители да предпазят децата си.Добави коментар