Чудесни професии, за които не подозираш

78
Чудесни професии, за които не подозираш

Какво се изисква, за да работиш като русалка

Голям късмет е да се уредиш с професия, в която да правиш нещо, което ти е забавно, а и да ти плащат пари. Някои от изброените тук звучат по-скоро като хоби, отколкото като работа:

Да тестваш легла



Работата на тези хора се изразява в това да лягат върху легла, за да тестват колко меки и удобни са те. Натали Томас работи за британската хотелска верига Premier Inn. Тя и екипът й (очевидно за това трябва цял екип) са тествали всички 46 000 легла на веригата. През 2011 г. Натали е застрахова задните си части за 6.3 млн. долара. Все пак тя си изкарва прехраната с тях.

Да тестваш спортна екипировка



Recreational Equipment Inc продава екипировка за спорт в над 100 магазина в САЩ. Компанията държи всички нейни продукти да се тестват внимателно. До октомври 2011 г. за това отговаряше Адам Хокей. Това е професия мечта – караш колело, катериш се – и ти плащат.

Да тестваш секс играчки



Нат Гарви е изпробвала над 1000 секс играчки, както и секси костюми и бельо – това й е работата. Тя тества продукти за онлайн секс шоп Passion. Тя получава 25 000 паунда на година и работи това вече от 2 години.

„Вместо да съм заобиколена от папки и офис консумативи, аз съм заобиколена от секс играчки,“ казва тя. “Не съм секс маниачка,“ уверява Нат „аз съм най-нормално момиче. Всички имаме нужда от тези неща.“

24-годишната Нат е кандидатствала по обява като на шега. Родители й знаят с какво се занимава, а приятелите й мислят, че има най-добрата работа на света. Тя работи в дома си в Коруъл. Всяка седмица получава кутии с най-новите играчки, тества ги и попълва доклад за тях.

Да подреждаш златни кюлчета



Както знаете, в сградата на Щатския резерв във Форт Нокс се съхранява много злато - около 194 млрд. долара в златни кюлчета. От време на време тези кюлчета трябва да се преместят или пренаредят. Всяко кюлче, тежащо около 13 кг, трябва да се премести ръчно, така че за това отговаря цял екип от хора.

Пазител на Купата



Много фенове се чудят какво се случва с купата Станли, когато сезонът свърши? Купата отива при 42-годишния Майк Болт от Торонто. Той я пази от 2000 г. насам. Неговото заплащане е тайна, но се знае, че милиони фенове му завиждат за работата.

Да тестваш водни пързалки



Преди една водна пързалка да бъде отворена за хора, тя се тества, за да се установи дали отговаря на условията за безопасност, аеродинамика и др. Томи Линч пътува по света и тества различни атракции. Той работи за британската компания First Choicе.

Да наблюдаваш поведението на животни



Министерството на вътрешните работи на САЩ има служители в Националния парк Йелоустоун, чиято работа е да наблюдават поведението на животните в парка. Заплащането е 15 долара на час. Кандидатите са предупредени, че работата изисква добра физическа форма (цял ден обикаляте парка) и може да се срещнете отблизо с койоти и дори мечки, пише profit.bg.

Инспектор на кожата на лицето



Компаниите, които произвеждат ножчета и лосиони за бръснене, трябва да тестват продуктите си. При тях работят хора, които инспектират с ръцете си кожата на тестващите продукта, за да се уверят до колко нежна е тя.

Русалка



За да работиш като русалка, е нужно да можеш да плуваш и да задържаш дъха си под вода за дълго време и то със 17-килограмов костюм на краката. Ако нямате нищо против това, може да кандидатствате за работа като русалка във водни атракциони.

Да поправяш плюшени мечета



Ателие Build-A-Bear Workshop в Сейнт Луис не само прави плюшени мечета, но се занимава и с ремонт на такива. Компанията има приходи от 395 млн. долара на година. На техния уебсайт хората могат сами да направят дизайн на мече по свой избор. Ако това мече се повреди (хиляди мечета стават жертви на домашните любимци всяка година), фирмата ви го поправя. В нея работят двама души, чиято работа е само поправка на мечета.



Добави коментар