Читалня на открито

96
Читалня на открито

Днес в Борисовата градина

С литературни четения на открито, музикални импровизации, късометражни филми и циркови представления сдружение "Въображение" ще представи най-новия си проект - "Хижа Книжа".

Програмата стартира в 11.30 ч. на 11 юни до паметника Обелиск в Борисовата градина. Събитието, което се реализира с подкрепата на Столична библиотека и Фондация "Български литератури", има за цел да възстанови лятната читалня - филиал на Столичната библиотека в Борисовата градина.

Чрез специална арт инсталация ще бъде представено пространството на бъдещата читалня, която ще бъде изцяло "зелена" - изградена от еко материали, без цимент, бетон и тухли.

Целта на сдружението е не само да възстанови откритата читалня, но и да я превърне в среда за различни видове изкуства. За целта е предвидена програма, която включва музикални импровизации, авторско-литературни четения, премиера на късометражни филми и кратки циркови представления на артистите от Saltamonte & Princess Of Bubbles.

С това събитие авторите от сдружение "Въображение" слагат начало на инициативата си за набиране на книги и очакват гостите на "Хижа Книжа" да подкрепят идеята им, като дарят някои от любимите си томове на лятната читалня.

Същевременно продължава и инициативата на организаторите за набиране на средства за финансиране на проекта, като представянето на "Хижа Книжа" е само началото на поредицата от събития, които ще го съпътстват.Добави коментар