Четирите етапа на брака

198
Четирите етапа на брака

Ако ги знаете, няма да опрете до развод

Всеки брак минава през четири етапа, обясни известният доктор по философия и психология Уали Хайман.

Според него, четирите етапа на брака трябва да са познати на всеки, встъпил в семейни отношения, съобщи БГНЕС.

Първият етап продължава три години или средно докато се родят децата. Статистиката показва, че повечето двойки след сватбата живеят поне няколко години без деца.

Този период е характерен с бурни нощи и забавление, но човек трябва да е мъдър и да използва времето за укрепване на взаимното разбирателство и доверие един към друг, съветва Хайман.Следващият етап идва с борбата за власт на двамата партньори. Този етап е най-кратък, преди да дойде третият. Той е централен в брачния живот на двойките.

Повечето мъже и жени подобряват тяхното материално благополучие и качеството на живот. Това е най-трудното изпитание за здравината на отношенията – няколко деца, ипотечен кредит и упорита работа.

Именно в този момент мнозина започват да се чудят "Това ли е целият ми живот?". Онези, които не са заздравили отношенията си в предходните етапи, най-често подават молба за развод.

Четвъртият етап авторът нарича крайъгълен камък, когато децата напускат "гнездото" и съпрузите отново остават сами. Това е отлично време за нови приключения, пътувания и изпълнение на дългогодишни фантазии и желания.Коментари

Коментар: 1

ТАКА Е КАТО НЯМАШ ПАРИ И ЖЕНА ТИ ТЕ ОСТАВЯ. ТАКИВА СА ДНЕШНИТЕ ЖЕНИ


  • 1

Добави коментар