Честит рожден ден, dete.bg!

322
Честит рожден ден, dete.bg!

Навършваме една годинка!

Dete.bg днес празнува първия си рожден ден! Като всяко дете на една година, и ние направихме сериозен скок в развитието си. Успяхме да си спечелим вашето доверие, което ни амбицира да търсим все повече полезни материали, които ще ни помогнат да бъдем по-добро родители - както ние, така и вие, нашите читатели.

И понеже на рождения ни ден, както и във всички останали дни, предпочитаме да обърнем внимание на децата, а не да се занимаваме със себе си, избрахме днес да ви представим няколко любопитни факта за детето на една година. Вижте ги.В края на първата си година детето обикновено вече може да върви самостоятелно. Поощрявайте го и не забравяйте да обезопасите къщата, за да се предпазите от неприятности.

Детето на една година обръща все по-голямо внимание на външния вид на храната. Най-добрият начин то да се храни е на масата с останалите членове на семейството, за да се формират хранителните му навици.

Обикновено на тази възраст децата изричат по няколко думи и разбират все по-голямо количество. Развийте речника им, като им говорите, пеете и четете книжки.

Игрите на едногодишното дете най-често се изразяват в имитиране на възрастните. Дори прибирането на играчките в коша може да бъде забавно, стига вие да го превърнете в игра.

През първата си годинка детето запазва спомени от преживяванията си само около три седмици. Сега е моментът да му правите снимки и клипове, за да може да съхраните ценните моменти и за в бъдеще.Добави коментар