Черната овца

72
Черната овца

Ражда се през три поколения

Ново изследване показва, че черната овца в семейството се появява на всеки 97 години или веднъж на всеки 3 поколения. Това обикновено е някой с труден характер, който има различни политически възгледи или неприемлив за околните любовен живот, посочва БГНЕС.

Проведено е изследване във Великобритания, САЩ, Канада, Австралия, Германия и Швеция. Повече от 6000 души е трябвало да се върнат назад в родословното си дърво и да определят кой не се е вписвал в семейството. Резултатите показват, че около 6% от членовете в едно семейство са черни овце. Това означава, че една черна овца се появява на всеки три поколения или на 97 години, пише в. "Дейли Мейл".

Една от основните причини за поява на такъв човек, според една трета от анкетираните, е че този човек не се е срещал с близките си достатъчно често или просто те не са одобрявали начина му на живот. Според един на всеки 6 анкетирани проблемът се крие във финансови въпроси, а според 9% това е извършено престъпление, пише БГНЕС.

Повече от половината черни овце са мъже и най-често те са от заможни семейства, макар че те самите имат ниски доходи. Най-често такива хора има в Австралия и САЩ. Най-рядко срещани са в Швеция и Великобритания.Добави коментар