Чаша кафе - от навика до пристрастяването

58
Чаша кафе - от навика до пристрастяването

Ако усетите миризмата на кафе от отдалечено кафене, трябва да се запитате дали вашият кофеинов навик не е отишъл твърде далече

Ако усетите миризмата на кафе от отдалечено кафене, трябва да се запитате дали вашият кофеинов навик не е отишъл твърде далече, пише РТС. Понякога една чаша от тази напитка се превръща в две, след това в три, а това вече е предупреждение и знак, че ви липсва кофеин.

Как може да се определи това със сигурност?


Учени от Университета на Портсмут, Великобритания, откриха, че има начин да разберете дали пиете твърде много кафе. Всичко, което трябва да направите, е да обърнете внимание на аромата на кафе. Екипът откри разлики в начина, по който хората реагират на миризмата на кафе в зависимост от това дали са големи консуматори на кафе, или не.

Пристрастените любители на кафето са далеч по-чувствителни и могат да го подушат дори в най-слабата кофеинова напитка. Д-р Лоренцо Стафорд - експерт по миризми, и екипът му установиха, че хората, които имат силно желание за кафе, имат и „по-изтънчено“ обоняние за откриване на кофеин, посочва БГНЕС.

„Любителите на кафе и кофеин могат да усетят аромата на кафе от разстояние и тази способност се увеличава пропорционално на желанието им за тази напитка. Колкото повече искат кофеин, толкова по-лесно го надушват “, каза д-р Лоренцо Стафорд.

Добави коментар