Часът на Земята

56
Часът на Земята

Не сме наследили Земята от дедите си, а сме я взели назаем от децата си

И тази година WWF ни призовава да пазим Земята - поне за час. Днес от 20.30 до 21.30 часа 72 български града ще угасят фасадно-архитектурното осветление на обществени сгради и паметници.

Така България ще се присъедини към още над 100 държави и близо два милиарда души. Изключете осветлението и вие.

Какво да правим, докато сме на тъмно? В София можете да се включите в светлинно шествие, което ще тръгне в 20.30 ч. от Народния театър и по "жълтите павета" и бул. "Витоша" ще стигне до НДК. Носете си фенери или свещи.Специално в "Часът на Земята" БГ РАДИО ще излъчи едночасов акустичен "Концерт на свещи". Вие пък можете да си направите вечеря на свещи, да изберете настолна игра, за да се забавлява цялото семейство или пък да играете на криеница с фенерчета.

"Часът на Земята" започна през 2007 г. в един град - Сидни, Австралия, където 2,2 милиона домакинства и фирми угасиха осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата.

Ако все още се колебаете дали да загасите осветлението и телевизора, то помнете, че не сме наследили Земята от дедите си, а сме я взели назаем от децата си.Добави коментар