Бум на сватбите в Япония

60
Бум на сватбите в Япония

Двойките преосмислят живота си след земетресението

Въпреки че все още не е излязла официална статистика, уебсайтове и брачни агенции съобщават, че броят на японците, сключващи брак, рязко се увеличил след земетресението и цунамито.

„Хората преосмислят живота си и не искат да бъдат сами, когато дойде следващото земетресение," казват от гражданските съвети, където се провеждат брачните церемонии.

Наскоро брак сключи и популярната актриса Мари Нацуки, която живееше с приятеля си на семейни начала 4 години, припомня profit.bg. "Трагедията ме накара да се замисля за това какво е да обичаш някой и да имаш връзка с него," казва тя.

Това е добре за Япония, която от години имаше проблем с нежеланието на гражданите да сключват брак. През 1971 г. в Япония имаше 10.5 сватби на 1000 жители, а през 2009 г. този брой бе паднал на 5.9.

Сайтът за запознанства O-net отбелязва увеличение от 20% на потребителите, написали, че се интересуват от брак. Посещенията на сайта пък скачат с 30%.

В голям магазин за бижута в Токио казват, че са продали с 43% повече годежни пръстени през април спрямо съшия месец миналата година. Продажбите на сватбени рокли и други аксесоари са скочили с 50%.Добави коментар