Бракът има 50% шанс

103
Бракът има 50% шанс

Жените по-често са инициатори на развода

Бракът има 50% шанс да оцелее, според новата статистика на браковете и разводите през последните години.

Вероятността бракът да завърши с развод е около 40-50%. Предполага се, че останалите 50-60% от двойките имат шанс да живеят щастливо заедно завинаги. Разбира се, има и семейства, които просто съжителстват заедно без никакви положителни емоции.

Психолозите имат различни начини, с които определят до колко бракът е успешен. Например, има двойки, които живеят дълго време заедно, интересуват се един от друг, имат социални контакти и не крият тайно помежду си.

Но има и двойки, които макар да са в законен брак, живеят разделени. Такива мъже и жени не искат да са заедно, но просто нямат желание да се развеждат. На практика те са разделени, а пътищата са им напълно различни.

Според статистиката инициатор на развода са по-често жените. А мъжете, дори и да не са щастливи в брака си, опитват всячески да оправят нещата. "Въпреки че изглежда странно да си женен, а да живееш сам, това е по-добре, отколкото да делиш един покрив с някого, с кого нямате никаква емоционална връзка", обясняват експерти.Добави коментар