Бой с домати

92
Бой с домати

Включиха се близо 40 хиляди

Десетки хиляди се замеряха със 120 тона смачкани домати по време на гигантското ежегодно замеряне с домати, известно в Испания като Томатина.

Улиците станаха червени от доматения сок, след като близо 40 000 души, много от които голи до кръста и почерпени със сангрия, се замеряха един друг на централния площад в източния град Бунол и в околните улички.

Пет автобуса докараха участници от цял свят, включително туристи от САЩ, Япония и Индия, преди началото на битката, пише БГНЕС.

След началото на мелето градът с около 10 000 жители приличаше на военна зона, залята с доматен сок. Въпреки унищожаването на огромно количество от червения зеленчук, фестивалът носи добра печалба на Бунол, съобщи говорителят на местните власти Рафаел Перес. Гладът харчи 100 000 евро за партито, включително 30 000 евро за доматите, уточни той.

Но похарчените от туристите пари в града преди и след празника компенсират многократно разходите, съобщиха още властите. Правилата на битката са стриктни.

Участниците трябва да смачкат доматите, преди да ги хвърлят, за да омекотят удара, да носят стари дрехи, които могат да бъдат изхвърлени и да си обуят стари обувки за тенис вместо сандали, "които могат да бъдат изгубени в доматения сок", съобщиха организаторите.Добави коментар