Богатите деца не са по-щастливи

63
Богатите деца не са по-щастливи

Испанчетата са на трето място сред най-щастливите деца, а тези в Гърция - пети

Изследване на ООН отчита мрачно настроение сред германчетата, въпреки че са сред най-богатите в света, предаде ДПА, цитирана от БНР.

Публикуваното от Фонда на ООН за децата (УНИЦЕФ) проучване е проверило материалното благосъстояние и представата за себе си на деца в 29 относително богати страни. Децата в Гърция и Испания са се определили като далеч по-доволни от живота, в сравнение с мястото им по богатство в световната класация. Испанчетата са на трето място сред най-щастливите деца, а тези в Гърция - пети. Германчетата са едва на 22 място.

Ханс Бертрам, който е член на германския комитет на УНИЦЕФ, определи като причина за това жестокото отношение към провалите в обзетото от мания за успех германско общество, съобщи вестник "24 часа".

Холандчетата са с най-високите равнища на материално благосъстояние сред богатите страни, следвани от четири северни държави - Финландия, Норвегия и Швеция. Германия е на шесто място. Холандия е единствената страна, която е в челната петица по всички критерии за благосъстояние на децата.

Изследването включва европейски страни плюс САЩ и Канада. Благосъстоянието на децата е измерено по критерии като здраве и сигурност, образование, поведение и рискове, както и жилища и околна среда.Добави коментар