Бият и обиждат 2-годишни деца в забавачка

3480
Бият и обиждат 2-годишни деца в забавачка

Скандални записи разкриват насилие и обиди на 2-годишни деца в ясла в столицата

Скандални записи разкриват насилие и обиди на 2-годишни деца в ясла в столицата. „Хайде, бе, смотльо!”. „Въобще не ме гледай така, сополанко!” са част от репликите, които се чуват на направени от родители звукозаписи в 23-та детска ясла в София през лятото.

Чуват се и удари, съобщи Нова телевизия. За това отношение повечето родители разбират чак днес. До момента са имали само съмнения, че в групата може да има вербална и физическа агресия.

„Започна да плаче изключително много, не искаше да го водим. Започна да си хапе ръцете и да придобива нервни тикове”, споделя Гергана Шкутова - майка на дете от детската градина. Друга майка - Александраq пък разпознава детето си в записа. То получило удар заради неприбрана играчка. „Ние пристъпваме с доверие, което сега се оказва, че е било излъгано. Тези жени всеки ден ни предават децата с една фалшива усмивка, а зад затворените врати виждаме какво се е случвало”, казва тя.

За записите с насилие директорката Ценка Бойкова твърди, че е научила днес. „Разпознах гласовете, разпознах кои са хората и съответно още от днес приех методи, с които искам да предотвратя тези неща и да тръгнем по по-добър път напред”, обясни тя. В резултат две служителки и една медицинска сестра са отстранени от длъжност за година. Проверка последва и от Столичната община. Сигнал ще бъде подаден и до прокуратурата, за да се установи истинността на записите.

Добави коментар