Без гей сватба в улица "Сезам"

478
Без гей сватба в улица Сезам

Берт и Ърни няма да се женят

Куклите Берт и Ърни може да са най-добри приятели, но не са гей и няма да сключат брак, заявиха продуцентите на детското телевизионно предаване "Улица Сезам".

Идеята за еднополовата сватба беше на онлайн-кампания. Организаторите й създадоха петиция два от популярните персонажи в "Улица Сезам" да сключат брак, като начин да се противодейства на хомофобията и да се насърчи толерантността към хората с хомосексуална ориентация.

Тя беше подписана от близо 9000 души във Facebook и предизвика дебати в Twitter и други социални медии. Берт и Ърни живеят заедно на адрес улица "Сезам" 123 от 1969 г., като споделят обща спалня, но спят в отделни легла.

Шоуто отбеляза, че като кукли, Берт и Ърни нямат сексуални предпочитания, макар че са най-близки приятели. "Те бяха създадени, за да учат децата в предучилищна възраст, че хората могат да са добри приятели с тези, които са много различни от тях".Организаторите на петицията смятат, че сватбата им би помогнала да се прекрати тормоза над хомосексуалните и транссексуалните и подчертават, че "не молим "Улица Сезам" да направи нещо грубо или да прояви неуважение, като позволи на Берт и Ърни да се омъжат".

Шоуто се гледа в САЩ и над 140 държави, като е печелило многобройни награди за поучителното си съдържание, припомня БГНЕС.БДобави коментар