Без деца в домовете

59
Без деца в домовете

Една от целите на държавата

Без бебета в домовете за изоставени деца и вместо в тях те да отиват в приемно семейство. Това си пожела днес социалният министър Тотю Младенов.

Това е и една от целите на държавата, набелязана в новия Закон за закрила на детето, който ще бъде приет до края на годината, допълни Младенов по време на представянето на концепцията за държавната политика в областта на правосъдието за детето, изработена от широк кръг специалисти и експерти.

Стремежът ни е да не се изоставят децата още от раждането в домовете, добави Младенов. Приемната грижа, според него, се развива с доста бързи темпове през последните две години и това е една от алтернативите за изоставените деца, ще се прилагат и другите форми - осиновяването, дневните центрове от семеен тип.

Вече е изчистена концепцията за новия Закон за детето, започнали са работа вече проектите за социално включване, с което ще се подобри както закрилата, така и правата на всички деца, посочи министър Младенов, цитиран от БГНЕС.

У нас стартира и националната кампания за приемна грижа на УНИЦЕФ "Всяко дете иска семейство". Повече информация за нея можете да намерите на интернет страницата на организацията или във Фейсбук - "Стани приемен родител".Добави коментар