Бебешката кожа

6388
Бебешката кожа

И проблемите, които ни носи

Кожа в кожа. Това е първият досег на новороденото с майката, който го успокоява и отпуска. Един начин на общуване, работещ безотказно в детска възраст. Същевременно бебешката кожа е една от най-големите грижи на родителите.

Тя е много нежна и значително по-слабо развита от тази на възрастните. Състои се само от няколко реда клетки, чиято основна роля е защита на вътрешните органи. Същевременно обаче кожата участва в отделителната, терморегулиращата и дихателната функция на организма. Ето защо е толкова важно да се грижим правилно за нея.

Основните проблеми, пред които обикновено родителите се изправят, са няколко.

Свръхчувствителност
Нежна и гладка - това е общоприетата представа за бебешката кожа. Но, за съжаление, не е истина. Новородените често идват на бял свят с пъпчици по тялото и лицето, кожата им е зачервена, а ако са преносени - тя е суха и се лющи. След това идват обривите от дрехите, праха за пране и от още хиляди неща, които са имали досег с бебето.

Начинът да се справите с проблема е да използвате козметика, препарати и прахове за пране, предназначени само за бебета. Гладете дрехите на мъника, поне докато навърши шест месеца. Възможно е козметиката, която използвате вие, да го дразни, така че я ограничете до минимум.Бебешко акне
Това са малки бели пъпки с връх, които се появяват в първите месеци след раждането по бузките, челото и брадичката на новороденото. Дължат се на преминалите през плацентата хормони на майката, които незрелият черен дроб на детето не може да разгради. За появата им допринасят и недоразвитите пори на кожата на бебето.

За да се справите с пъпките, не бива да ги изстисквате или мажете с кремове. Почиствайте ги няколко пъти на ден с памук с преварена вода. Добре подсушавайте след миене.Пъпки от претопляне
Появяват се по частите на тялото, където бебето се е потило. Те са малки червени пъпчици - знак, че на детето му е било горещо. Изходът е да не прекалявате с дрехите през зимата.

През лятото предпочитайте естествените материи, които не запаряват мъника. Други предмети, причиняващи изпотяване, са количката, столчето за кола, шезлонгът и други бебешки принадлежности. Постилайте памучна пелена или хавлиена кърпа върху тях, преди да поставите бебето.Обрив от пелените
Така нареченото подсичане е един от основните бичове за новороденото и родителите му. То се изразява в малки пъпчици по дупето и в гънките на крачетата, които могат да доведат до сериозно зачервяване и дори нацепване на кожата.

Изходът е да сменяте по-често пелените и да нанасяте слой защитен крем върху застрашените части. Оставяйте бебешкото дупе да диша голо по няколко минути на ден и подсушавайте добре след къпане. Не прекалявайте с мокренето - не е нужно да миете детето след всяко изхождане, достатъчно е да използвате мокри кърпички.Не забравяйте и за един от универсалните бойци срещу кожните проблеми - кремът "Здраве", който най-вероятно помните от детството си. На пазара вече се предлага и нежен крем, разработен от формулата на крем "Здраве" специално за бебета. Продуктът, благодарение на уникалните си съставки, е подходящ за всекидневна употреба и всякакъв вид кожни раздразнения.Цинковият оксид, който съдържа, успокоява, заздравява, подсушава и действа противовъзпалително. Екстрактът от лайка облекчава възпалената и раздразнена кожа, а този от смрадлика има антисептично и противовъзпалително действие. Кремът съдържа още витамин Е, Д-пантенол и силен хидратиращ комплекс.

Кремът "Здраве бебе" не съдържа алергени и парабени. Подходящ е за използване под пелени.Коментари

Коментар: 4

Но не бебше 1 а около 10 25

Коментар: 3

Аз купих такъв крем за 55 лева

Коментар: 2
Крем здраве

Кремът за бебе струва 3 и 10

Коментар: 1
Крем здраве

Някой можели да ми каже колко струва този крем


  • 1

Добави коментар