Бебе в офиса

120
Бебе в офиса

ЕС ни отпуска пари за социални придобивки на работещите

Всяка майка мечтае за детска градина във фирмата, в която работи. Или поне да има къде да остави детето си за час, докато приключи работното време в офиса. При това абсолютно безплатно. Скоро това удобство ще стане лесно достъпно за всеки шеф.

Европа отпуска парите за социални придобивки за служителите в предприятията. Става дума за 38 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Те трябва да бъдат усвоени до 2013 г. Минималното финансиране, което фирмата може да получи, е 50 хил. лв., а максималното - 390 хил. лв.

Забавачката в офиса е само един от жестовете, които работодателят може да направи към своите служители. За социална придобивка се счита също обособяването и оборудването на места за отдих и почивка. Към тях се включва и фитнес залата, където хората може да спортуват.

Възможност е и масажът след няколко часа работа пред компютъра. Лекарски или зъболекарски кабинет във фирмата пък е добре забравеното старо. Както и изграждането на фирмена столова или помещение за хранене с необходимото оборудване за самообслужване.

До седмица Агенцията по заетостта ще публикува на сайта си насоките за кандидатстване, по които фирмите ще може да подготвят проектите си. Схемата е наречена "Социални иновации в предприятия". Ще може да кандидатстват малки, средни и големи предприятия.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар