Бебе Купидон и витамини за плодовитост

95
Бебе Купидон и витамини за плодовитост

Така отбелязаха Свети Валентин в Тайланд

Малки бебета, облечени като бога на любовта Купидон, подводни сватби и раздавани от правителството витамини за стимулиране на плодовитостта са само някои от начините, с които Тайланд отбелязва тазгодишния празник на Св. Валентин. Страната е приела празнуването на 14 февруари, също както много други държави от Югоизточна Азия.

На този ден столицата Банкок се събужда с хиляди появили се за една нощ сергии за цветя и други „любовни“ подаръци. Военната хунта, която в момента е на власт, също е застигната от нежното настроение и на днешния ден раздава кутии във формата на сърце, съдържащи хранителни добавки с желязо и фолиева киселина, които стимулират плодовитостта.

“През 70-те едно семейство има средно по шест деца, сега те са 1.6“ каза Вачира Пенджунтр, директор на департамента по здраве, цитирана от БГНЕС. „В миналото хората са ядели по-добра храна, повече плодове и зеленчуци, но сега начинът на живот се промени..., така че ние искаме да окуражим раждаемостта“, допълни той.

В туристическия град Транг пък влюбените могат да се възползват от екстравагантното предложение за подводни сватби. В тях двойките са облечени в сватбени дрехи – рокля и костюм, но и с пълно водолазно оборудване. В същото време най-малките също участват в празненствата. Новородените в едно от родилните отделения в Банкок специално за днешния ден бяха облечени като Купидон – малкият бог на любовта, който има лък и стрела, за да поразява влюбените.

Дори и бурната политическа арена в Тайланд не е пощадена от духа на любовта. Вчера хунтата започна преговори за помирение с други политически актьори в опит да стабилизира политическата ситуация в страната. Дори и обичайно суровият тайландски премиер Прают Чан Оча беше докоснат от празника, след като допитване показа, че половината от жителите на страната биха му подарили цвете за Св. Валентин.

„Имам любов за всички – за всички 70 млн. тайландци всеки ден, не само на Св. Валентин. Имам рози за всички вас, всеки ден“, каза той пред журналисти, след като научи резултатите от необичайната анкета.Добави коментар