Бавачка?

113
Бавачка?

Скъпо удоволствие

Да си "бавачка" може да не изглежда като доходоносна работа, но в Ню Йорк има някои бавачки, които заработват по-голяма от стандартната годишна заплата на Уолстрийт.

Адам Дейвидсън от списание New York Times пише, че вече има нов вид елитни бавачки, които изкарват шестцифрени заплати за година, въпреки че средностатистическата бавачка получава по 15-18 долара на час.

Зенаид Мюнтон, например, заработва по 185 000 долара на година, като живее в апартамент с месечен наем от 3 000 долара и коледен бонус. Тази заплата се конкурира със сумата от 200 000 долара годишно, които някои руски и китайски семейства са готови да плащат за елитна бавачка.

Тайната за получаването на подобна заплата, според Мюнтон, е здрава работа, плюс пазара на продавачите, който следва няколко странни икономически принципа.Типичната високоплатена бавачка (те почти винаги са жени) на практика посвещава живота си на семейството, за което работи. Подобен ангажимент обикновено влиза в цената. Много клиенти плащат за привилегията да не трябва да се притесняват за грижите за детето си, което означава никога да не се притесняват дали бавачката им си има лични планове.

Въпреки че има много бавачки, тези, които заслужават шестцифрена заплата, се намират много по-трудно, посочва profit.bg. Ето и няколко съвета от Дейвидсън за всички, които искат да станат бавачки с шестцифрена заплата:

Според Сет Норман Грийнбърг, вицепрезидент на агенцията за наемане на обслужващ персонал Pavillion, една бавачка увеличава пазарната си стойност в Ню Йорк, ако говори свободно френски език (и все повече Мандарин); може да приготвя ядене с четири ястия (и периодично, здравословна храна); и може да язди и да се грижи за кон.

Звучи като че ли самата бавачка с подобни качества е била отгледана от много скъпа бавачка.Добави коментар