Българин забрави бебето си в парк

113
Българин забрави бебето си в парк

Момиченцето е на 15 месеца

Българинът Ники Луканов заряза 15-месечната си дъщеричка сама в централния парк на Белград. Мъжът бързал за снимки в студио в сръбската столица и забравил детето. През това време пък жена му имала друга спешна работа и също не разбрала, че хлапето го няма.

Момиченцето било намерено от случаен минувач, който видял как бездомно куче го ближе по лицето. Ники Луканов е професионален композитор, а съпругата му Вероника е в Сърбия от една седмица. Тя е рускиня и не знае и дума сръбски, обяснява сръбското издание "Блиц", цитирано от Стандарт.

Вижте още: Майка даде на бебе да пуши трева (видео)

В Белград Луканов се е занимавал със записи и продуциране на забавна, народна и етно музика. Както пише на сайта на студиото Jimmy, в което той работел четири години, той си сътрудничел най-вече с певци от България и бивша Югославия. От студиото обаче обяснили, че Луканов не е стъпвал там от една година. Детето е настанено в дом за социална защита. То е добре и няма здравни проблеми.

Сръбските социални служби работят интензивно за установяване на обстоятелствата, при които детето се е оказало само в парка без родителите си, както и за оценяване на родителските качества на Луканов и съпругата му. Предстои да бъде решено дали детето ще им бъде върнато или ще започне процедура то да им бъде отнето. Ако това се случи, момиченцето ще бъде дадено да осиновяване или ще бъде настанено в приемно семейство.Добави коментар