Аромати за секс

966
Аромати за секс

Поутихналата страст в спалнята може да бъде разпалена лесно с помощта на ароматите

Поутихналата страст в спалнята може да бъде разпалена лесно с помощта на ароматите. Не е задължително обаче да пръскаме луди пари за скъпи парфюми. Достатъчно е да се огледаме за уханията, които ни предоставя природата. С тяхна помощ може да подтикнем мъжа до нас да ни погледне с желанието от първите нощи, прекарани заедно.

Тиква

Един съвсем прост и често пренебрегван зеленчук, а именно тиквата, се оказва естествен афродизиак за либидото на силния пол. Ароматът от нея допринася за по-силната възбуда на мъжа, сочи изследване на Центъра за проучване и лечение на проблеми с обонянието и вкуса, базиран в Чикаго.

Специалистите са установили, че миризмата на тиква повишава либидото на силния пол. В изследването са участвали мъже на възраст между 18 и 64 години, които е трябвало да вдишат различни аромати. След анализирането на данните се оказва, че този тиквен сладкиш се нарежда сред най-добрите естествени афродизиаци за представителите на силния пол. Сладкият зеленчук има още и една съществена полза за мъжкото здраве – пази простатата. Семките от тиквата са чудесен продукт за профилактика на простатит и аденом. Те също подтикват мъжа към ласки в леглото, защото съдържат цинк, който стимулира главния катализатор на сексуалните изяви при мъжете – хормонът тестостерон.

Канела

Ако искаме да допълним ефекта на възбуждащите ухания, можем да съчетаем тиквения сладкиш с един от най-добрите му приятели – канелата. Щипка от нея независимо дали в домашно приготвения десерт, чая или дори кафето ще настрои силната половинка към нежни ласки.

Ванилия

Сред другите сладки и използвани от векове природни аромати, които разпалват страстите, достойно се нарежда и ванилията. Още от далечната 1700 година ванилията, която е от семейството на орхидеите, е препоръчвана като подправка, засилваща мъжката потентност. Нежният й аромат спомага и за туширането на стреса и напрежението, които са едни от основните препъни камъни по пътя към спалнята.

Жасмин

Аромат, който настройва мъжете на любовна вълна, е и този на жасмина. Съдържащите се в него линалол, жасмон, индол и бензоен ацетат, го правят добър афродизиак. В древна Индия жасминът е бил наричан Лунна светлина на любовта, Царицата на нощта, Лунен храст, Владетелката на цветята заради омайния му нощен мирис и нежния загадъчен цвят, посочва вестник "Монитор".

Цитруси

Многообразният свят на уханията предоставя още цяла гама от миризми, които връщат страстта между завивките. На обратния полюс на сладките аромати се нареждат тези на цитрусите, които обаче също носят положителен ефект за мъжкото желание. Обяснението е просто – ако дамите ухаят на портокал или грейпфрут, мъжете автоматично ги възприемат за по-млади, отколкото са. Консумацията на наситените с витамин C плодове пък ускоряват кръвообращението, което е съществено за постигане на добра ерекция.

Естествено

В старанието си да внесете доза еротичен аромат в дома си, не забравяйте, че естественото ухание е най-мощният афродизиак за всеки мъж. Чистото и поддържано тяло, ухаещата на свежест коса и кожа няма как да се сравняват с който и да е било друг аромат.Съблазнете го с лавандула като Клеопатра

Ако искате да разпалите партньора до вас подобно на известната покорителка на мъжки сърца Клеопатра, просто заложете на една от изпитаните от нея рецепти за съблазън, а именно лавандулата. Легендите разказват, че благодарение и на този аромат тя е успяла да омае римския пълководец Марк Антоний. Нежното ухание може да си доставите чрез капчици лавандулово масло към ваната, с ароматната лампа в стаята или с най-естествения вариант – саксия с цветето, която не само ще украси дома ви, но и ще внесе нотка романтика.

Учител организира „миризливи срещи”

Учител от Ню Йорк събира самотни хора въз основа на собствените им аромати. Тега Брейн започнал да предлага услуги по запознанства, събирайки мъже и жени на база миризмите, които отделят телата им. При „миризливите срещи“ предварително се проверява как човек реагира на аромата на потенциалния си партньор. За целта участниците трябва да предоставят тениска, която са носили три дни, без да са използвали дезодорант. Ако двама души се харесат според аромата си, се пристъпва и към лично запознанство.Добави коментар