Анимациите от детството ни

811
Анимациите от детството ни

Помните ли ги?

-Погледнете в небето!
-Това е птица!
-Не, това е самолет!
-Не, това е... капитан Планета.

Спомняте ли си тези реплики? Ако отговорът е "да", тогава значи и следващите анимации са филмчетата на вашето детство. Вижте ги.

Костенурките нинджа
Кръстени на най-известните гении в изкуството, мутиралите костенурки се борят срещу несправедливостите. Леонардо, Рафаело, Микеланджело и Донатело са научени на нинджицу от учителя си и техен осиновител мишока Сплинтър.
Най-честият им противник е Шрьодер - зъл нинджа на име Ороку Саки, който носи страховит брониран костюм, покрит с остри шипове.

Семейство Флинстоун
Единствената анимация, която някога е намирала място в прайм тайма на националната телевизия. Всъщност „Семейство Флинстоун” забавляваше и възрастни, и дребосъци. Двете семейства Флинстоун и Ръбъл живеят в Каменната ера. Животът им се променя, когато Уилма Флинтстоун ражда малката Пебълс, а семейство Ръбъл осиновява Бам Бам. Не по-малко важен герой е и сипматичният домашен любимец - динозавърът Дино.

Капитан Планета
Когато вижда, че наближава екологична катастрофа, богинята на Земята Гея прозовава пет деца от целия свят, които да я защитят. За да изпълнят задачата, на всяко дете дава магически пръстен с природните сили - земя, вятър, вода, огън и сърце. Когато не могат да се справят сами със заплахата, те се обединяват и пристига Капитан Планета.

Плодчетата
Те са племе от плодове, което си живее щастливо в кратера на вулкан. Един ден обаче вулканът заплашва да изригне и плодчетата решават да потърсят по-безопасно място за дом. С тази мисия са натоварени бананът Пак, кактусът Торни и ананасът Роли.

Чип и Дейл: Спасителен отряд
Двете катерици Чип и Дейл играят ролята на детективи. Помагат им приятелите им Рокфор, Зипър и Трикси. Рокфор е мишок, който много обича сирене и се ужасява от котки. Мухата Зипър е талисманът на Спасителния отряд, а Трикси е неговият механик и изобретател. Всички те се борят срещу котката-мафиот Ал Котконе и лудия учен професор Нортън Нимнъл.

Ферди Мравката
"Ферди Мравката" всъщност е чешка приказка, която се превръща в анимационен филм. Главният й герой е бодрият, жизнерадостен, смел и трудолюбив Ферди. Един ден той се оказва много далеч от родния мравуняк и търси начин да се върне вкъщи. В това му помага красивата калинка Гвендолин.

Голяма част от тези анимационни филми някои от телевизиите у нас все още излъчват. Други пък можете да намерите в интернет. Запознайте децата си с тях - така гарантирано ще се забавлява цялото семейство.

Посетете и страницата ни във Фейсбук.Коментари

Коментар: 1

az gledah i pinko i smurfovete


  • 1

Добави коментар