Америка за деца - част II

222
Америка за деца - част II

Задължителните детски дестинации в САЩ, според самите американци

Ниагарският водопад

Вълшебният водопад на границата между САЩ и Канада няма нужда от описание и мотивация, за да бъде посетен. Често е предпочитан като дестинация за меден месец, но това не означава, че детето ви няма да се впечатли от него. Най-добре може да се любувате на Ниагарския водопад, ако предприемете туристическа обиколка с корабче, което ходи до самото подножие на водопада. Разбира се, съществува възможност да се насладите на величествените гледки пеша, сред красивите паркове с изглед към падащите води, преминавайки по специално изградените мостове.Вашингтон, D.C.

Големият административен център може да не ви звучи като дестинация, подходяща за деца, но ако направите разходка с корабче по р. Потомак, ще видите всички забележителности на града, при това в абсолютно спокойствие. Разходката трае 90 минути, а част от спирките й включват Мемориала на Линкълн, Капитолия и музеят Смитсониън, както и Ботаническа градина на САЩ.
Уолт Дисни парк, Флорида

Семейното посещение на най-големия, известен и обичан тематичен увеселителен парк, наистина няма нужда от обяснение.
Остров Алкатрас, Калифорния

Остров Алкатрас, наричан на жаргон Скалата, е разположен в непосредствена близост до Сан Франсиско и е известен с дългата си история като военна база, а впоследствие и затвор. Това може би не звучи като най-идеалната дестинация за деца, но островът отдавна е превърнат в национален парк, приютил много видове видове птици и растения, а сградата на затвора сега е музей.Остров Елис, Ню Йорк

Остров Елис е бил входната точка за имигранти в САЩ към края на 19-ти и началото на 20-ти век. Пристигащите от корабите са били държани на острова под карантина известно време, преди да бъдат транспортирани в Ню Йорк. 17 милиона имигранти са преминали в САЩ по този начин, а имената им се пазят в списъци в музея на острова. Историите им са достатъчно интригуващи и за най-малките. В близост до Елис е и остров Либърти, местоположението на Статуята на Свободата.


Национален парк Йелоустоун, Уайоминг

Най-големият национален парк в САЩ и първата в света защитена природна територия. Той е част от екосистема с планински масиви, езера, реки и гори. Едни от най-големите му забележителности са вулканичните скали от черен обсидиан и многото гейзери и горещи извори. В Йелоустоун може да се лови риба и да се кара лодка.
Зоопарк Сан Диего, Калифорния

Зоопарк Сан Диего е един от най-големите в света с над 4000 различни животни. Той е и един от малкото зоопаркове в света, в които се отглежда голямата панда. В парка има не само животни, но и няколко редки и интересни растителни видове. Паркът предлага разходки с въздушен лифт, както и с автобуси на два етажа, които покриват 75% от територията и развеждат посетителите из парка. Една от големите атракции са и полярните мечки, които често флиртуват с посетителите под контрола на опитни служители, разбира се.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4
Коментар: 3

1zqjmg'"(){}:/1zqjmg;9

Коментар: 2
1zqjmg'"(){}:/1zqjmg;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар