Америка за деца - част I

80
Америка за деца - част I

Задължителните дестинации за най-малките

Благодарение на киноиндустрията, почти всички сме с впечатлението, че познаваме доста добре страната на неограничените възможности и сме наясно с всичките й забележителности. Отдавна сме избрали мечтаната дестинация и сме почти категорични в търсенето. Малко по-различно е положението, ако решите да вземете и децата си на презокеанското пътешествие.

Кои са задължителните детски дестинации в САЩ, според самите американци?

Гранд каньон, Аризона

През деня може да се насладите максимално на вълшебната гледка от специално конструираната стъклена тераса (известна като Grand Canyon Skywalk), намираща се на около 1200 метра над река Колорадо. Предлагат се и прелитания над каньона с хеликоптери и малки самолети, както и яздене на муле. Разходката с муле е препоръчвана за завършек на деня и наблюдаване на залеза, последвани от почивка и лагерен огън, достатъчно впечатляващ за малките кандидат-скаути.


Национален парк Редууд, Калифорния

В буквален превод името на парка означава „червена гора“, но в действителност той е наречен на вид вечнозелена секвоя. Паркът се състои от дъждовни иглолистни гори, в които растат вечнозелените секвои, най-високите и големи дървета на планетата. Тук детето ви ще може да разгледа много археологически находки, обяснени от екскурзовод, както и да се запознае с някои застрашени от изчезване животински видове, като белоглавия орел, кафявия пеликан и кралската сьомга.

Монтичело, Вирджиния

Атракцията тук е частично отвореното за посещения имение на Томас Джеферсън, в което могат да се видят лични вещи на третия американски президент - от леглото до пишещата му машина. Правилото за спазване на дистанция от експонатите не важи, което е особено забавно за децата - те могат дори да пробват някои от дрехите на Джеферсън, носещи духа на 18 век.Пътят на свободата, Масачузетс

Организираната обиколка на едни от най-важните обекти, свързани с американската война за независимост, ще ви запознае с историята на страната значително по-добре, от който и да е филм, посветен на 4 юли. За да засилите интереса на детето, може да изберете за екскурзовод „пират” или „патриот” - актьори, които, развеждайки ви из Бостън, ще преиграят и някои от основните моменти от историята. Обиколката включва и уместно нареченият „Дълъг пристан” (Long Wharf) - един от най-дългите в света и център на бостънската колониална корабна индустрия.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4
Коментар: 3
1zqjdm'"(){}:/1zqjdm;9

Коментар: 2

1zqjdm'"(){}:/1zqjdm;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар