Ако тя е лоша майка

198
Ако тя е лоша майка

Продължителността на живота при мъжете зависи от това как партньорката му се грижи за децата

Продължителността на живота при мъжете зависи от това как партньорката му се грижи за децата. Учени от Кеймбриджския университет установили това с изследвания върху бръмбари гробари - те се хранят с мърша на други насекоми и животни. Те забелязали, че лошите майки често експлоатирали добрите бащи, възлагайки върху тях цялата отговорност за детето.

В резултат мъжките бръмбари умирали млади, разказва Zee News. Изследователите забелязали и друго: лошите майки израствали от ларви, за които родителите се грижели недостатъчно, съобщава БГНЕС.

Продължителността на живота на мъжките, които са избрали такива партньорки, се оказала значително по-малка, в сравнение с партньорките, които били обгрижвани от родителите.

Съвместните грижи водили и до по-голямо потомство. Така някои качества, които децата придобиват от своите родители, не зависят от гените. Между другото учените от университета на американския щат Джорджия препоръчват съпрузите да си поделят грижите по децата. Според специалистите това повишава качеството и на интимния живот.
 Добави коментар